Английският е най- предпочитаният сред  чуждите езици от дванадесетокласниците на

...
Английският е най- предпочитаният сред  чуждите езици от дванадесетокласниците на
Коментари Харесай

Английският най- предпочитан език на матурите, резултатите в...

Английският е най- пожеланият измежду  чуждите езици от дванадесетокласниците на  държавните зрелостни изпити, само че резултатите от нето са все по- слаби.  Значително по- слаб е бил междинният резултат в Хасковска област през т.г. спрямо м.г. Освен това тазгодишният е по- невисок от междинния за страната. Това демонстрира разбор на ИПИ, който продължава с представянето на резултатите от разнообразни държавни изпити на общинско равнище.

Средният резултат по британски език за страната е „ Много добър “ (4,91), което е намаляване по отношение на оценката от предходната година – 5,17. В Хасковска област за т. година той е 4.50, а предходната е бил 5.28 т.е. бил е над междинния. В разбора на ИПИ не се показва повода за по- ниските оценки, само че евентуално тя се крие в отдалеченото  обучение, от което учениците изгубиха освен познания, само че и привички. 

Броят на явилите на матура по британски в страната е  11 790, което е над една четвърт от всички завършващи. Интересът към останалите непознати езици е много по-слаб, което би могло да се изясни с обстоятелството, че те се учат задълбочено в много стеснен брой учебни заведения в страната.

Резултатът по стенописи език в региона е 4.61. 

Резултатите от матурите по непознати езици не са изключително изненадващи поради структурата на образователните стратегии у нас. Английският език, който се учи относително интензивно в множеството учебни заведения, освен това за дълготрайно време, и който е мощно застъпен в медийното наличие, употребявано от учениците, се оказва най-предпочитаният предмет за избираемия държавен зрелостен изпит, а оценките са относително високи. От друга страна немският, френският и испанският език имат мощно наличие в стеснен брой образователни заведения и надлежно биват определени като предмет за втора матура от малцина възпитаници, най-вече в огромните градове и най-много  - в столицата, се показва в разбора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР